סרום הוא מעין תמצית מרוכבת של חומרים פעילים להם מולקולה קטנה. ביניהם ניתן למנות שמנים, ויטמינים, מינרלים וכן הלאה. לסרום יכולת לחדור ולהיספג לשכבות העור התחתונות. יש המשתמשות בסרום כבסיס לספיגת קרם הלחות, אותו ניתן למרוח מעל לשכבת הסרום. יש שעושות שימוש לסרום מתוך כוונה לספק הזנה מרוכזת לעור ואף לתמוך בתהליכי אנטי אייג'ינג. בכתבה זו, נסביר קמעא כיצד ניתן להחיל את הסרום בעת השימוש.
מה זה סרום?
יש שאומרים שתעשיית הקוסמטיקה השאילה את השם מעולם הרפואה, שכן, בהקשרו הרפואי מדובר בנסיוב המופק מדם ומשתמשים בתכונותיו למטרות ריפוי והגנה. יש שיגידו שהשימוש בסרום מתאים לגילאי 20 ומעלה. ועם זאת, כל אחד יודע אם מדויק לו לעשות שימוש בחומרים כאלה ואחרים. בייחוד, לאור כך שכל סרום יכול להכיל חומרים משלו וניתן לוודא התאמה עבור כל אחד מהם טרם השימוש. סרום לפנים אמור לספק לעור רכיבים שיתמכו בהגנה, ריפוי וחיזוק.
כמה סרום לקחת פר שימוש?
ישנם סוגים שונים של סרומים. יש כאלו שנועדו לשימוש עבור עור שמן, עור "רגיל", "הבהרה", עור יבש וכן הלאה. רבים מסוגי הסרומים מגיעים עם משאבה או פיפטה, וזה כשלעצמו מרמז על המינון שמגיע עם המלצת המוצר. ברבים מהמוצרים (אם כי זה משתנה, ניתן לקרוא הנחיות ו/או להתייעץ עם איש מקצוע רלוונטי), ההמלצה לשימוש היא כ-2-3 טיפות בלבד. זאת עקב כך שהסרום לפנים נחשב כתכשיר מרוכז דיו. מה גם, שעקב היכולת לסחוט את טיפות הסרום כדרך משאבה או פיפטה, ניתן להשאיר את שאר החומר במארז אטום ומוגן מתנאי הסביבה.
איך מחילים את הסרום?
מבחינת תהליך השימוש, ניתן לעשות שימוש במשאבה או בפיפטה כדי לטפטף 2-3 טיפות מהסרום לפנים לכף יד נקייה. לאחר מכן, ניתן להניח את החומר על פניות נקיות ולמרוח אותו החוצה בתנועות החלקה כמו גם בתפיחות קלות, להמרצת הדם.
המלצות נוספות?
לכל סרום לפנים המאפיינים שלו, יש שימליצו להזין את אזור הצוואר והמחשוף באופן יומיומי. ובאשר לטיפולי סרום הנעשים בבית המשתמשת, ישנה המלצה להוסיף ולהדר עם תכשירי טיפוח אחרים כדוגמת אלו המסייעים בניקוי פנים, החלת לחות, מקדמי הגנה וטונרים – גם על אזור הצוואר והמחשוף. ועם זאת, מדובר בהמלצות נוספות שניתן למצוא בנקל בקרב בעלי המקצוע וספקיות הסרומים. גם כאשר אנחנו נתקלים בהמלצות ברחבי הרשת, ניתן לבדוק מה מהן רלוונטית עבורנו, למה, ואיך מומלץ לנו ליישם – אם בכלל.